بررسی انواع ژنراتورهای دیزلی و کارکرد آن
بررسی انواع ژنراتورهای دیزلی ، ژنراتور دیزلی (به انگلیسی: Diesel generator) ترکیبی از یک موتور دیزل با یک ژنراتور الکتریکی (اغلب یک آلترناتور) برای تولید انرژی الکتریکی است. یک موتور دیزل احتراق تراکمی معمولاً برای کار با سوخت دیزل طراحی شدهاست، اما برخی انواع دیگر نیز وجود دارند که با سایر سوختهای مایع یا گاز طبیعی سازگار هستند.
دیزل ژنراتورها در مکانهایی مورد استفاده قرار میگیرند که به شبکه برق متصل نیستند، یا به عنوان منبع تغذیه اضطراری در صورتی که برق شبکه قطع شود. همچنین برای کاربردهای پیچیدهتر مانند ژنراتور ثانویه جهت تأمین برق بار اضافی شبکه (peak-lopping)، پارالل شدن (grid support) و ارسال برق به شبکه برق رسانی استفاده میشوند.
ترکیبی از موتور دیزل و یک ژنراتور الکتریکی (غالباً آلترناتور) است که برای تبدیل انرژی الکتریکی مورد استفاده قرار میگیرد. مجموعه دیزل ژنراتورها در مکانهایی بدون اتصال به شبکه توان، مانند مواقعی که نیاز ضروری به فراهم کردن توان و انرژی است و نیز زمانهایی که شبکه وجود ندارد، مورد استفاده قرار میگیرند زمانی که شبکه قطع میشود، درست به خوبی کاربردهای پیچیدهتر مانند اوج برش، پشتیبانی شبکه و ارسال به شبکههای توان، انرژی فراهم میشود.
دیزل ژنراتور از چهار قسمت اصلی تشکیل شدهاست.
- موتور دیزل Engine
- ژنراتور Generator
- شاسی دیزل ژنراتور و تانک سوخت روزانه
- تابلو برق اصلی یا تابلو حفاظت و کنترل
ژنراتورهای دیزلی چگونه کار میکنند
در بررسی انواع ژنراتورهای دیزلی ، ژنراتور وسیله ای است که انرژی مکانیکی به دست آمده از منبع بیرونی را به انرژی الکتریکی بعنوان خروجی تبدیل می کند. این مهم است که درک کنیم که ژنراتور واقعا انرژی الکتریکی خلق نمی کند. در عوض، با استفاده از انرژی مکانیکی عرضه شده و با ایجاد حرکت و تولید بار الکتریکی در سیم پیچ ها در مدار الکتریکی، برق را به عنوان خروجی سیستم تولید خواهد کرد. این جریان، شارژ الکتریکی جریان الکتریکی عرضه شده توسط ژنراتور است. مکانیسم ژنراتور را می توان با درک کار پمپ آب فهمید که باعث جریان آب می شود اما واقعا آبی ایجاد نمی کند و فقط آب جریان می یابد.
کار ژنراتورهای مدرن امروز بر مبنای القای الکترومغناطیس کشف شده توسط مایکل فارادی در سال ۱۸۳۱ می باشد. فارادی کشف کرد که جریان بالای بار الکتریکی می تواند توسط حرکت رسانای الکتریکی مانند سیمی که شامل بار الکتریکی در میدان مغناطیسی است القا شود. این حرکت تفاوت ولتاژی را بین دو انتهای سیم یا رسانای الکتریکی ایجاد می کند که در عوض باعث می شود بار الکتریکی جریان بیابد و جریان الکتریکی تولید شود.
انتخاب ژنراتور دیزلی مناسب برای مصارف مختلف
به خاطر داشته باشید که با مدیریت صحیح می توان از یک ژنراتور کوچک برای انجام هر کار بزرگی استفاده کرد. زیرا هرگز تمامی ابزارآلات و مصرف کننده های برقی در یک زمان کار نمی کنند. هنگام محاسبه توان بایستی آمپر مورد نیاز برای استارت اولیه را مد نظر قرار داد و سپس وسایل دیگر را اضافه نمود.
قانون اهم:
وات= ولتاژ * آمپر
آمپر= ولتاژ / وات
برای تعیین دقیق ولتاژ لازم، معمولا باید با کارشناس برق مشورت کرد. کارشناس برق با ارزیابی محیط کاری و بررسی بارهای مختلف تاسیسات یا عملیات مورد نیاز و با در نظر گرفتن ولتاژ لازم برای ساختمان، حداکثر شدت جریان برق، برق خروجی از موتور و غیره، دیزل ژنراتور مناسب را برای نیاز شما انتخاب می کند.
اولین فاکتور، قبل از انتخاب دیزل ژنراتور، مشخص کردن نوع کاربرد دیزل ژنراتور است. برای این کار باید پیش از انتخاب، لیستی از موارد و اقلامی که به دیزل ژنراتور و برق تولیدی از مولد برق نیاز دارند، تهیه شود.
دومین فاکتور، تعیین میزان توان شروع به کار دستگاه و همچنین مقدار آن در حین کار است. برای این کار باید بر اساس کاربرد مورد نیاز، توان لازم را بر حسب KVA از روی جداول مربوطه استخراج و مشخص کرد.
فاکتور سوم هم در نظر گرفتن طول عمر مورد نیاز دستگاه است.
راه اندازی ژنراتور دیزلی در هوای سرد
بررسی انواع ژنراتورهای دیزلی در هوای سرد
۱- مطمئن شوید که بخاری بلوک موتور شما به برق متصل است و روشن است.
وسوسه انگیز است که با خاموش کردن این دستگاه کمی هزینه ها را کاهش دهید – به هر حال شما خیلی به آن احتیاج دارید! به همین ترتیب، هنگامی که هوای سرد در آستانه قرار دارد، مطمئن شوید که بخاری بلوک شما در حال کار است. اگر به منبع تغذیه دسترسی ندارید، فقط برای راه اندازی بخاری بلوک یک ژنراتور بسیار کوچک نصب کنید. لازم نیست که آن را دائماً روشن کنید، اما لازم است چند ساعت قبل ژنراتور خود را گرم کنید.
اگر به تازگی وظیفه تأمین نیروی پشتیبان را به خصوص در جایی که هوا سرد می شود انجام داده اید، ممکن است تجهیزات شما حتی بخاری بلوکی نداشته باشند. اگر این چنین است، یکی را تهیه کنید. اگر منبع تغذیه شما در صورت نیاز واقعاً از کار امتناع ورزد، واقعاً ارزش این دردسر را ندارد.
۲- باتری را همیشه شارژ نگه دارید تا به اوج خود برسد.
ساده ترین راه برای انجام این کار این است که شارژر باتری را به برق متصل کنید، دقیقاً مانند بخاری بلوک. اگر شبکه برق ندارید، احتمالاً می توانید شارژر را به همان ژنراتور کوچک بخاری متصل کنید.
۳- راهنما را دنبال کنید.
ما این را در شماره یک قرار داده ایم، اما می دانیم که اولین کاری نیست که بیشتر شما امتحان می کنید. با تمام جدیت، ژنراتور شما باید دارای یک کتابچه راهنمای دقیق باشد که شامل اطلاعات مهم دیگر، توصیه هایی در مورد کارکرد و نگهداری آن در هوای سرد باشد. اگر این اطلاعات با هر آنچه در اینجا گفتیم مغایرت دارد، فرض کنید این کتاب صحیح است. از این گذشته، مخصوصاً برای واحد شما نوشته شده است.
۴- ژنراتور را قبل از راهاندازی بررسی کنید.
این باید شامل یک دور زدن کامل و بازرسی بصری باشد. به دنبال لکه، گودال و یا هر نشانه دیگری از بی نظمی باشید.
۵- از نگهداری منظم صرف نظر نکنید.
اگر این را می خوانید یعنی ژنراتور شما شروع به کار نمی کند، احتمالاً خیلی دیر است. با این حال ما از این فرصت استفاده می کنیم و به شما یادآوری می کنیم که اصول (روغن، خنک کننده، سیستم اشتعال و فیلتر) را بررسی کنید و همچنین اطمینان حاصل کنید که باتری در بهترین حالت کار می کند (با توجه به دما).
۶ – مدل های قدیمی با پانل های کنترل دیجیتال ممکن است در سرمای شدید کار نکنند.
این نباید در واحدهای جدید مشکلی داشته باشد، اما تجهیزات الکترونیکی در برخی از پانل های کنترل دیجیتال قدیمی در سرمای شدید ممکن است خراب شوند. بعضی از آنها به هیچ وجه روشن نمی شوند، قبل از اینکه بخواهید دستگاه خود را راهاندازی کنید آن را در سرما آزمایش کنید تا این مشکل باعث تعجب شما نشود.
۷- اطمینان حاصل کنید که سیستم های اگزوز و تهویه سالم هستند.
گاهی اوقات، برف شدید می تواند ژنراتور شما را خفه کند و از شروع بکار آن جلوگیری کند. در این صورت، ممکن است بخواهید برای جلوگیری از این کار، یک هود برفگیر نصب کنید و به طور کلی از تهویه مناسب اطمینان حاصل کنید. همچنین ممکن است ارزش سرمایه گذاری در آب و هوای بسیار سرد را داشته باشد – این می تواند مقدار انجماد هوای سرد ورودی به واحد را در هنگام راه اندازی محدود کند، که می تواند باعث متوقف شدن ژنراتور شود.
۸- اطمینان حاصل کنید که سوخت شما سالم است.
سوخت دیزل می تواند در دمای بسیار سرد ژل شود و اگر چنین شود به زودی ژنراتور شما از کار میافتد. مطمئناً می توانید سوختی را خریداری کنید که با مواد ضد ژل و ضد میکروبی سالم شده باشد، یا وقتی می دانید هوای سرد است می توانید از ترکیب ضد ژل اضافه کنید.
۹- به راهاندازی ژنراتور خود در زمستان فکر کنید.
شما می توانید یک سرویس دیزل برای زمستان که شامل قطعات ضروری اضافی (مانند بخاری بلوکی که قبلاً در مورد آن صحبت کردیم) و مواد افزودنی مختلف برای کمک به شروع سریع ژنراتور شما در سرمای شدید لازم است، تهیه کنید .
طول عمر ژنراتور دیزلی و راه های افزایش عمر آن
در بررسی انواع ژنراتورهای دیزلی ، در حین کار کرد دیزل ژنراتور ، می توان به علائمی اشاره کرد که نشان دهنده ی شرایط غیر ایمن و یا حتی خطرناک می باشد. که اپراتوربا علم به این اطلاعات و انجام بازدیدهای منظم از رخداد اتفاقات ناگوار و یاعدم آماده بکار بودن مولد جلوگیری می کند.
اگزوز (exhaust)
بازدید ازکل سیستم اگزوز که شامل منیفلد،توربوشارژر و لوله های مربوط به مجرای خروجی می شود.چک کردن محل اتصالات ،جوش،واشرها و محل هایی که به هم متصل شده اند فاقد نشتی باشد.و در صورت مشاهده نشتی سریعا برطرف شود .همچنین مطمئن شوید که لوله اگزوز محیط مجاور خودش را بیش از اندازه گرم نمی کند.
سیستم سوخت رسانی(fuel system)
در حین عملکرد دیزل ، بازرسی از لاین انتقال سوخت ، لاین برگشت وفیلترها.انجام شود.با بازدیدهای منظم ازخطوط انتقال سوخت ازعدم شکستگی احتمالی آن مطمئن شویم و فاقد اصطکاک با هر جسم دیگری باشند. سیستم برق رسانی:DC electrical system چک کردن سر باتری که فاقد سولفاته و محکم باشد.(اتصال غیر استاندارد مانع از استارت مناسب می شود)
موتور(engine)
بررسی سطح و دمای آب رادیاتوربه همراه چک کردن وضعیت روغن و فشار آن به صورت روزانه.
اکثر مشکلات موتور با یک آلارم مشخص می شود.با دقت به موتور در هنگام کارکرد توجه کنید و به صداهای آن گوش دهید.که اگر تغییری در ظاهر آن مشاهده شد نشان می دهد به سرویس یا تعمیر نیازمند است.
گوش به زنگ عملکرد اشتباه ،لرزش،دود بیشتر از اندازه، کم شدن توان یا زیاد شدن مقدار روغن داخل کارتر ، مصرف سوخت و همچنین صدای غیرمتعارف از موتور باشید.
همانطور که در قسمت اول گفته شد،سطح روغن هنگامیکه موتور خاموش است در فواصل زمانی معین بررسی شود.
برای صحت این مطلب در قسمت اطلاعات روغن موتور می توانید بببینید :” موتور را خاموش کنید و حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید تا اجازه داده شود به روغنی که در قسمت بالای موتور است به (crank case) یا محل میل لنگ برگردد.همیشه سطح روغن را نزدیک قسمت full نگه دارید.
• سعی شود از روغنی که دارای استانداردهای کمپانی است استفاده شود که دارای ویسکوزیته مناسب است.
• روغن ها و فیلترها را طبق دستور کمپانی تعویض کنید.( هر ۲۵۰ ساعت کارکرد یا هر ۶ ماه )
• قبل از تعویض فیلتر و روغن حتما دستورالعمل کمپانی را مطالعه کرده و طبق آن عمل کنید.
روغن و فیلترها باید طوری دفع شود که از آسیب زدن به محیط زیست جلوگیری شود. در ذیل مواردی که برای همواره ایمن بودن وعملکرد بهترمولد می بایست به طور مستمر مورد بازدید و بازرسی قرارگیرند ، بیان شده است.
انواع ژنراتورهای دیزلی شرکت کرلوسکار الکتریک در مدل ها و توان قدرتی متفاوت با بهترین کیفیت مورد تایید اروپا به مشتریان عرضه میگردد.
دیدگاهی یافت نشد