ژنراتورهای پشتیبان و راهکار کاهش مصرف برق خانگی

ژنراتورهای پشتیبان

ژنراتورهای پشتیبان و راهکار کاهش مصرف برق خانگی

ژنراتورهای پشتیبان و راهکار کاهش مصرف برق خانگی و یا حتی استفاده از موتور برق گازسوز خانگی 

شدت مصرف برق در بخش غیر مولد خانگی در کشورمان بیش از استانداردهای جهانی است و همین امر ضرورت مدیریت مصرف را در فصل تابستان دوچندان ساخته، به نظر کارشناسان با چند ترفند ساده می‌توان مصرف برق را تا حد قابل توجهی کاهش داد.

میزان مصرف برق کشورمان از ابتدای اردیبهشت ماه براساس گزارش‌های شرکت مدیریت شبکه برق ایران روندی صعودی در پیش گرفت به گونه‌ای که در نیمه نخست مرداد ماه میزان مصرف، رکورد شکست و به بیش از ۵۸ هزار مگاوات رسید و همین امر بر نگرانی درباره تداوم روند تامین برق پایدار دامن زد.

البته در این میان بخش عظیمی از مصرف برق کشور به وسایل فرسوده سرمایشی تعلق دارد. علت افزایش بار سرمایشی در واقع استفاده بیشتر از کولرهای گازی نسبت به کولرهای آبی است و در نتیجه افزایش بار سرمایشی به دلیل نبود آمادگی لازم برای تحمل این افزایش، ممکن است شبکه را با مشکل روبرو کند.

چند توصیه ساده برای کاهش مصرف برق

رعایت توصیه‌های زیر که از سوی شرکت توانیر منتشر شده، منجر به کاهش‌مصرف انرژی و یا افزایش مدت زمان کارکرد لامپ‌ها می‌شود.

استفاده از رنگ‌های روشن در هنگام رنگ آمیزی محیط‌های داخلی‌ ساختمان نیاز به استفاده از روشنایی مصنوعی را به حداقل می رساند.

تمیز کردن منظم روی لامپ‌ها و حباب چراغ‌ها، نور تابش شده از آنها را افزایش می‌دهد، یک لایه گرد و غبار می‌تواندتا ۵۰ درصد شدت نوری‌ لامپ را کاهش دهد.

استفاده از لامپ‌های کم مصرف در لوسترهای چند شاخه صرفه جویی خوبی به همراه خواهد داشت، در صورتی‌ که تعداد شاخه‌های‌لوستر زیاد است برای هر شاخه کلید جداگانه‌ای درنظر بگیرید تا در مواردی که نیاز به نور همه شاخه ها ندارید فقط لامپ‌های قسمتی از شاخه‌ها را روشن کنید.

خوداری از مصرف لامپ‌های التهابی در منزل، این لامپ‌ها حدود ۹۵ درصد انرژی مصرفی را به گرما و تنها حدود پنج درصد از انرژی مصرفی آنها صرف تولید نور می‌شود در حالی که طول عمر متوسط یک لامپ کم مصرف، حدود ۱۰ برابر عمر متوسط بهترین نوع لامپ رشته‌ای و مصرف انرژی آن کمتر از ۲۰ درصد مصرف یک لامپ رشته‌ای با «شار» نوری برابر است.

سیم‌کشی الکتریکی غیر استانداردمی‌تواند سبب بالا رفتن مصرف و کم شدن عمر لامپ و سایر وسایل برقی شود، لذا توصیه می‌شود که هر چند سال یکبار سیم کشی منزل خود را توسط یک متخصص بررسی کنید.

برای نصب لامپ‌ها از سرپیچ‌های سالم، مرغوب و دارای نشان استاندارد ملی ایران استفاده کنید.

سعی کنید در هنگام مطالعه و انجام کارهای نیازمند به شدت روشنایی زیاداز نور موضعی استفاده کنید نور یک لامپ کم مصرف ۲۰ وات با کیفیت معادل نور یک لامپ رشته‌ای ۱۰۰وات است.

استفاده از ژنراتورهای گازسوز در پشتیبانی سیستم های برق اضطراری(UPS) در حال افزایش است.

موتور برق های گازسوز چگونه کار می کنند

در موتور برق گاز سوز در حقیقت همانند بقیه موتور برق ها (ژنراتور) از نوعی سوخت جهت استارت و کارکرد موتور استفاده  می گردد و  سپس حرکت رفت  و برگشت پیستون در موتور تبدیل  به حرکت دورانی شده و در نهایت از این حرکت دورانی جهت تولید برق استفاده می شود . در این موتورها سوخت از نوع گاز طبیعی (گاز شهری و یا گاز مایع کپسولی) بوده و طراحی موتور بر پایه گاز انجام شده است و با سوخت دیگری کار نمیکند فقط کافیست موتور برق یا ژنراتور را با شلنگ به گاز شهر یا کپسول وصل نماییم در این حالت یک مولد تولید برق با سوخت ارزان و پاک خواهیم داشت .

چرا استفاده از موتور برق های گاز سوز در کشور ما با سرعت زیاد در حال افزایش است 

انواع ژنراتورهای دیزلی

شاید مهمترین دلیل این امر دسترسی بسیار آسان به گاز طبیعی و ارزان و مقرون به صرفه بودن آن باشد همه ما می دانیم کشور ما ایران با در اختیار داشتن ۱۶% ذخایر گاز طبیعی جهان پس از روسیه در مقام دوم قرار دارد این مهم پتانسیل عظیمی در جهت کاهش آلاینده های محیط زیست و گسترش استفاده از تکنولوژی گازسوز در بخشهای مسکونی، تجاری، صنعتی و حمل و نقل پیش رویمان قرار داده است به طوری که پس از اشتیاق جهت استفاده از گاز طبیعی طی دهه اخیر در قسمتهای مختلف شاهد استفاده روز افزون از موتور برقهای گازسوز نیز در میهن عزیزمان می باشیم.

آیا جایگزینی ژنراتورهای گازسوز کوچک به جای باطری ها در پشتیبانی سیستم های برق اضطراری (UPS) راه حل مناسبی است

به سه دلیل زیر جایگزینی ژنراتور های پایه گازسوز با باطری ها موجب صرفه جویی اقتصادی وکاری می شود:

  • عمرمفید یک موتوربرق پایه گازسوز بالا بوده و میتواند سالیان سال مورد استفاده قرار گیرداما باطری ها دارای عمر مفید یک ویا دو ساله میباشند و پس از این مدت میبایست مجددا خریداری و تعویض گردند که بسیارهزینه براست (به طوری که در بعضی موارد حتی با خرابی یک سلول باطری باید تمامی باطری ها را با باطری های جدید جایگزین نمود).
  • مدت زمان کارکرد مستمر یک ژنراتور پایه گازسوز با گاز شهری نامحدود میباشد اما زمان کارکرد یک باطری محدود بوده وحدودا ۲ ساعت می باشد.
  • ژنراتورهای پایه گازسوز در برق دهی به بارهای راکتیو مانندبارهای موتوری ، فن ها ، آسانسورها ، کولرها و چاپگرها هم کاربرد دارند اما باطریها را نمی توان در این زمینه به راحتی بکار برد. این دلایل موجب شده ما شاهد رشد فزاینده جایگزینی ژنراتور های پایه گازسوز به جای باطری ها در پشتیبانی UPSها باشیم.

 

دیدگاهی یافت نشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *